Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-29@08:40:12 GMT

صنایع دست ایرانی، بهترین سوغات زیارت

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۰۹۴۴۵۲

صنایع دست ایرانی، بهترین سوغات زیارت

خراسان رضوی یا بهتر بگویم مشهد اگرچه قطب صنایع دستی درکشور نیست اما دربسیاری از موارد تولید کننده اصلی صنایع دستی بوده است ؛ هنوز بسیاری از شهروندان قدیم این شهر فرشهای دستباف مشهدی رادرخانه دارند .

 اما از دیر باز مشهد علاوه بر بازاری مناسب برای عرضه صنایع دستی این شهر ؛ محل مناسبی برای عرضه صنایع دستی شهرستانهای همجوار در استان خراسان رضوی فعلی یا حتی خراسان بزرگ سابق بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دربازارهای قدیمی مشهد که اکنون فقط بازار رضا از انها بجا مانده این تولیدات دستان زنان ومردان روستایی وشهری به زائران عرضه میشدو انها که از اقصی نقاط کشور به این شهر امده بودند انچه مدنظر داشته خریداری کرده و راهی شهرو دیارشان میشدند.

از دیگر سو برخی صنایع دستی بود که فقط وفقط درمشهد ارایه میشد به گونه ای که شکل سوغات مشهد را بخود گرفته بود و مردمی که از سراسرکشور به این شهر سفر میکردند ازاین صنایع دستی برای اقوام ودوستان سوغات همراه میبردند.

شاید برخی از قدیمیترها بخاطر داشتته باشند کارگاههای فراوان فیروزه تراشی وانگشترسازی که درطبقه فوقانی بازار رضا دایر بودو سوغات برای زائران اماده میکرد.

رفته رفته تعداد بازارهای مشهد بیشتر شدو پاساژهای مجلل جای بازارهای پیچ درپیچ مرکز شهر را گرفت وتعداد مغازها هم بیشتر شد و این افزایش مغازه ها باعث شد تا دیگر سوغات مشهد منحصر به تولید دست مردم کشورمان نشودو کالاهای چینی دربیشتر مغازه ها عرضه گردد.

این مساله که درمغازه ها کالای چینی فروخته شود جای خودش قابل نقداست اما مساله ای که هیچ جای نقد و دفاع ندارد این است که دربرخی مغازه ها که اتفاقا خیلی هم مجلل وبا تبلیغات فراوان دایر شده اند صنایع دستی چینی عرضه میشود . صنایعی که تنها اسم دستی ید ک میکشندوعملا درکارخانه های کشور چین وبه صورت انبوه تولید شده اند وهیچ تشابهی با صنایعی که هنر دست ایرانیان است ندارند.

این کالاها که ظاهری فریبنده تر و به روز تر دارندو قیمتشان هم بسیار ارزان تر از ماحصل تلاش ایرانیان است خیلی راحت توانستند جایگزین صنایع دستی ایرانی شده واکنون حتی به سوغات مشهد تبدیل شوند.به گونه ای که هر مسافری از این شهر انبوهی از کالاهای چینی رنگ وارنگ را برای دوستان واشنایان سوغات میبرد.

واقعیت این است که طی سالهای اخیر افزایش قیمت مواد اولیه وهزینه های زندگی باعث شده تا کالاهای اصیل ساخته دست ایرانیان با افزایش قیمت قابل توجهی روبرو باشد به گونه ای که دیگر خرید صنایع دستی ایرانی شاید برای هرکس ممکن نباشد این درحالی است که درمقابل رقبایی چون چین نهایت تلاش وسعی خودرا بکار میبرند تا هرروز کالایی جدیدتر وارزان تر تحویل کشورهایی مانند ایران بدهند.

این مساله درکنار کم کاری بازرگانان و رایزنان تجاری ایران باعث شده تا صنایع دستی ایران مانند فرش بازار خودرا یکی پس از دیگری به رقبا واگذار کنند، از دیگرسو بازاریابی های تازه ای هم صورت نمیگیرد تا بتوان هرروز بازاری جدید برای صنایع دستی ایران که دربسیاری موارد درجهان حرف اول رامیزند دست وپا کرد.

مشکل دیگر اینکه هیچ برند سازی درحوزه صنایع دستی صورت نگرفته ومتولیان امر حتی به خود زحمت ندادند تا محصولات تولید ایران را به روزرسانی کرده وبا نیازهای امروز جامعه همخوان کنند و همین امر باعث شده تا برخی گمان کنند که صنایع دستی را فقط کسانی باید بخرند که برای موزه یا طاقچه ودکور نیاز دارند نه برای هدیه دادن و نیاز روزمره.

و اما مردم کشورمان هم باید توجه داشته باشند که خرید صنایع دستی ایرانی یعنی ایجاد اشتغال برای یک هموطن . چه زیباست زائرانی که مشهد مقدس را برای زیارت انتخاب کرده اند و هدفی متعالی از زیارت دنبال میکنند هدفی ملی هم درخرید سوغات درنظر داشته باشندو بجای مهر وتسبیج ساخت چین یا لوازم بنجل وکالاهای پر نقش ونگار خارجی ، برای دوستان واشنایان انگشترو فرش وگلیم و درکل صنایع دستی ایرانی به ارمغان ببرند .

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: صنایع دستی میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۹۴۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ هزار و ۸۰۰ مددجوی سیستان‌وبلوچستان به اردو‌های زیارتی مشهد مقدس اعزام شدند

سیدمحمدعلی حسینی با بیان اینکه اردو‌های شوق زیارت ویژه مددجویان زیارت اولی است گفت: این طرح، یکی از طرح‌های خداپسندانه و فرهنگی کمیته امداد است که طی آن، نیازمندانی که تاکنون به زیارت بارگاه ملکوتی ثامن الحجج مشرف نشده‌اند، در طول سال شناسایی و ساماندهی می‌شوند تا با کمک خیران امکان سفر آنان فراهم شود.

وی بیان کرد: همچنین در سال ۱۴۰۲، تعداد ۱۰ هزار و ۷۰ دانش‌آموز سیستان و بلوچستان، به ویژه دانش‌آموزان کنکوری، در اردو‌های آموزشی از جمله پانسیون‌های مطالعاتی، دوره‌های مشاوره درسی و شغلی حضور پیدا کردند.

معاون فرهنگی و مشاوره کمیته امداد سیستان و بلوچستان گفت: فعالیت‌های فرهنگی، کتابخوانی، اردو‌های زیارتی و آموزشی، برگزاری جشنواره‌های تابستانی، رقابت و دوره‌های مهارت آموزی از جمله اقداماتی است که کمیته امداد در راستای غنی‌سازی اوقات فراغت مددجویان زیرپوشش این نهاد انجام می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • توسعه گردشگری ایران و عمان باعث تقویت روابط اجتماعی می‌شود
  • رایزنی برای افزایش سفر بین ایران و عمان
  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • حضور ۲ هزار بازرگان خارجی و ۸۰ کشور در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  • ۲ هزار و ۸۰۰ مددجوی سیستان‌وبلوچستان به اردو‌های زیارتی مشهد مقدس اعزام شدند
  • اعزام ۲۸۰۰ مددجوی سیستان‌وبلوچستان به اردوهای زیارتی مشهد مقدس
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/ بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • ۳ جایزه و یک تقدیر از سینمای ایران در جشنواره مسکو
  • زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید تقویت و توسعه می‌یابد
  • روحانیون کاروان‌های حج مشعل داران معارف و مناسک هستند