Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-29@09:00:10 GMT

بازار مستقلی در مشهد برای سوغات وجود ندارد

تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۴۷۶۳۰

بازار مستقلی در مشهد برای سوغات وجود ندارد

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، محمدحسین مطیع در نشست زیارت نوروزی تحت عنوان «سوغات در زنجیره گردشگری مشهد» که امروز در سازمان مرکزی جهاددانشگاهی خراسان رضوی برگزار شد، با بیان اینکه در حوزه صنایع‌دستی فعالیت‎هایی از جمله شهر جهانی گوهرسنگ‌ها بعد از وجود امام رضا(ع) در شهر مشهد توانست مهم جلوه کند، اظهار کرد: گرفتن برندی تحت عنوان شهر جدید گوهرسنگ‌ها اقدام ساده‌ای نبود و با وجود رقبایی در این مسیر، به ثمر رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شکل گرفتن این مسیر با همکاری اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بود اما حفاظت و نگهداری از آن با سایر ارگان‌ها و دستگاه‌ها است.

وی ادامه داد: باید به این پرسش پاسخ داد که برای افزایش فروش صنایع دستی که 7 درصد است، باید چه رویکردی دنبال شود؟ برندسازی موردی نیست که تنها با حرف محقق شود. همانطور که به عنوان مثال سنگ فیروزه توانست از سازمان ملی استاندارد کد استاندار دریافت کند.

مطیع عنوان کرد: گردشگران خارجی با مطالعه سوغاتی که قصد خرید آن را دارند، به عنوان مثال برای خرید صنایع‌دستی به شهر اصفهان که «شهر جهانی صنایع‌دستی» است، مراجعه می‌کنند چون می‌دانند مرکز آن کجاست و قطع به یقین سنگ فیروزه را از اصفهان خریداری نمی‌کنند چون می‌دانند این سنگ در مشهد یافت می‌شود.

معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان‌رضوی با بیان اینکه از موارد مهمی که در خصوص سوغات می‌توان به آن اشاره کرد، موضوع بازار است، خاطرنشان کرد: ما هیچگاه از یک بازار مستقلی برخوردار نیستیم و بر این عقیده هستیم هر گردشگری که به مشهد می‌آید باید همه خیابان‌های این شهر را بشناسد اما اگر برای سوغات مکان‌های مشخصی داشته باشیم و به گردشگر نیز اطلاع‌رسانی شود، قطعا قدم بزرگی خواهد بود.

وی اضافه کرد: به عنوان مثال یکی از مجتمع‌های گردشگری در مشهد از جمله مجتمع‌هایی است که از معماری سنتی برخوردار است که تلاش بر این است کل سوغاتی‌های شهر مشهد مانند چرم، خوراکی و... در این مجتمع متمرکز شود. اگر بتوانیم چند اقدام زیربنایی انجام دهیم و همکاری های مجموعه‎های دیگر را بطلبیم، خواهیم توانست در این حوزه موفق عمل کنیم.

مطیع تصریح کرد: در این میان از شهرداری خراسان رضوی تقاضا داریم بسته‌های تشویقی برای این نوع اقدامات درنظر بگیرند. اداره‌کل فرهنگ و ارشاد خراسان‌رضوی در بحث تبلیغات و بسته‌بندی به میدان بیاید. اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در زمینه تولید حضور پیدا کند و... . اگر این مجموعه‌ها تقویت شوند به ‌طور قطع شهر مشهد نیز تقویت خواهد شد. امام رضا(ع) در راس این شهر قرار دارد اما با تقویت‌سازی می‌توانیم شاهد شهر قوی از مشهد باشیم و همه از شهر امام رضا(ع) انتظار دارند شهری زیبا باشد. همچنان که با جاذبه‌هایی که دستگاه‎ها می‌توانند برای این شهر در نظر بگیرند، می‌توان به زیبایی‌های این شهر بیفزاییم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان رضوی فرهنگی میراث فرهنگی گردشگری زیارت قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۴۷۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس

مریم جلالی در مراسم واگذاری تعدادی از اتاق‌های ارگ کریم‌خانی شیراز به پیشکسوتان و اساتید صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی استان فارس گفت: امید است این اقدام در فارس زمینه‌ای شود تا در تمامی ابنیه‌های میراثی حضور و فعالیت هنرمندان صنایع‌دستی را ببنیم.

معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی افزود: آنچه امروز در موزه‌ها می‌بینیم، کار دست هنرمندان صنایع‌دستی دیروز است و هنرمندان امروز حافظان و پاسداران میراث فرهنگی ما محسوب می‌شوند.

جلالی در بخش دیگری از سخنانش بر لزوم ایجاد و توسعه خانه‌های صنایع‌دستی تأکید کرد و گفت: ضروری است برای توسعه و ترویج و عرضه درست محصولات دست‌ساز هنرمندان خانه‌های صنایع‌دستی متعددی، چون نمد، منبت، خاتم، شیشه و... ایجاد شود.

او با اشاره انتخاب «محله بالا کفت» به‌عنوان محله هنر و صنایع‌دستی در شیراز گفت: در حال حاضر به‌منظور حفظ میراث فرهنگی، هنر و معماری و صنایع‌دستی نهفته در بافت تاریخی شیراز، «محله بالا کفت» به‌عنوان محله هنر و صنایع‌دستی شیراز تعیین‌شده است و جا دارد در این محله خانه‌های صنایع‌دستی متعددی ایجاد شود تا گردشگری تجربه محور رخ دهد.

معاون وزیر میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری افزود: در محله‌های قدیمی آسیب‌های اجتماعی زیادی وجود دارد که می‌توان از محل مسئولیت‌های اجتماعی وضعیت این محلات را به سازی کرد و با ایجاد فرصت برای هنرمندان در این مناطق صنایع‌دستی را رونق داد.

جلالی در ادامه سخنانش به جهانی و ملی شدن شهر‌ها اشاره کرد و گفت: همواره تأکید کرده‌ام که ملی و جهانی‌شدن شهر‌ها امتیاز نیست بلکه مسئولیت است و اگر مسئولیت خوب انجام نشود ممکن است این امتیاز سلب شود از این روباید مصوبات شورای جهانی صنایع‌دستی ضمانت اجرایی داشته باشند؛ بنابراین گزارش با حضور مریم جلالی معاون صنایع‌دستی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس و هیات همراه، ۵ اتاق در عمارت ارگ کریم خانی شیراز به پیشکسوتان و اساتید صنایع دستی و هنر‌های سنتی استان فارس به مدت دو سال واگذار شد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • رایزنی برای افزایش سفر بین ایران و عمان
  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌دستی استان سمنان به ۱۹ باب افزایش یافت
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • در جشنواره شکوفه‌های بادام ‌شهر زیبای دژکرد چه گذشت؟
  • برگزاری جشنواره شکوفه‌های بادام در شهر زیبای دژکرد
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی فارس در اکسپو تهران
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود