Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-29@13:49:24 GMT

دست‌های پنهانی در چرخه سوغات زائر وجود دارد

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۵۶۵۰۲

دست‌های پنهانی در چرخه سوغات زائر وجود دارد

به گزارش ایکنا از خراسان‌رضوی، مهدی فروزان مدیر کل امور رفاهی زائرین استانداری خراسان‌رضوی در نشست زیارت نوروزی تحت عنوان «سوغات در زنجیره گردشگری» که روز گذشته در سازمان مرکزی جهاددانشگاهی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: اگرچه ارزش پول ملی ما کاهش پیدا کرده اما فضا برای کسب و کار در مشهد آماده شده و بهترین زمان است که برندهای استان را به جامعه ارائه دهیم تا بتوانند به عنوان سوغات خراسان از آن استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: این‌که یک راهنمای گردشگر نداند در مشهد چند بازار وجود دارد و ذائقه گردشگر چیست اصلا قابل توجیه نیست. آموزش‌هایی که در سازمان میراث فرهنگی داده می‌شود مبتنی بر نوع گردشگری است که به مشهد وارد می‌شود.

مدیر کل امور رفاهی زائرین استانداری خراسان رضوی عنوان کرد: اگر گردشگری به مشهد بیاید و راهنمای آن به او بگوید چلوکبابی در بازار عباسقلی خان است که بهترین کباب مشهد را دارد در حالی که اگر ما از جلوی آن عبور کنیم به آن نگاه هم نمی‌کنیم، اما گردشگر می‌پذیرد که به این مکان مراجعه کند. پس قدرت نفوز راهنمای گردشگری روی فکر، اراده و تصمیم گردشگر بسیار مهم است و نگاه راهنمای گردشگر باید مبنی بر زمان مکان و نوع گردشگری که به مشهد مشرف می‌شود، باشد تا بتواند نوع سوغاتی که باید بخرد مشخص شود.

فروزان تصریح کرد: در سال 1395 آماری ساده گرفتیم و آن بیانگر این بود که زائرینی که به مشهد وارد می‌شوند 9 هزار میلیارد تومان گردش مالی دارند و طبق بررسی‌ها مشخص شد از این 9 هزار میلیارد تومان حدود، 2 هزار میلیارد تومان سوغات می‌خرند و طبق تحلیلی که انجام شد از این مقدار 80 درصد مربوط به کالاهای چینی است و از این 80درصد، 20درصد کالای قاچاق بود.

مدیر کل امور رفاهی زائرین استانداری خراسان رضوی بیان کرد: ما در همین مشهد دقیقا از بست نواب صفوی تا پنج‌راه پایین خیابان زمانی حدود 20 کارگاه مهر و تسبیح داشتیم و در هر کدام حداقل 20 کارگر فعالیت می‌کردند اما در حال حاضر به دلیل فرهنگ راحت‌طلبی ما تسبیح و مهر چینی با نام امام رضا(ع) وارد بازار شده و به گردشگر عرضه می‌شود.

وی اظهار کرد: در سند چشم‌انداز، 20 ساله برای مشهدمقدس تاکید شده‌است که زائری که به مشهد می‌آید هم از بعد کیفی هم از کمی به 40 میلیون نفر برسد، یعنی ما باید کاری انجام دهیم که زیرساخت‌ها آماده شود تا آماده‌ پذیرش این مقدار زائر شویم. هم اکنون در پایان سال 1396 حدود 31.5 میلیون زائر داشتیم که از این تعداد حدود 3 میلیون زائر خارجی بودند.

فروزان بیان کرد: در جلسه‌ای که با صنف آجیل و خشکبار داشتیم دوستان صنف سوغات آجیل مشهد نخودچی کشمش است که هر ایرانی یا گردشگر که به مشهدالرضا(ع) مراجعه می‌کند، بخشی از خرید خود را همین نخودچی است. کشمش که محصول کاشمر است اما نخودچی برای ممقان تبریز است و جالب این است که مردم ممقان تبریز برای آن‌که نخودچی خود را به عنوان یک برند به جامعه و جهان بشناسانند آن را در مشهد نهادینه کردند. ما باید از این‌ها فاصله بگیریم و سوغات خود مشهد را نهادینه کنیم.

فروزان گفت: در پایان سال 96 آمارگیری دوباره‌ای انجام شد و رقم 9000 میلیارد تومان به 18000 میلیارد تومان رسید. قدرت خرید مردم و توجه به سوغات از 2000 میلیارد به 36 هزار میلیارد تومان رسید. اما خوب است که توجه کنیم از این رقم مردم چه چیزی خریدند و چقدر ماندگاری داشته که تحقیقات نشان داد از این 36 هزار میلیارد مردم حدود 1900 میلیارد تومان تنها خوراکی خریدند. در اقلام زیارتی مانند تسبیح، مهر، جانماز، سجاده و چادر حدود 900 میلیارد تومان فروش داشته و محصولات فرهنگی حدود 600 میلیارد تومان خرید داشته‌اند.

وی گفت: در چرخه سوغات زائر یک سری دست‌های پنهانی وجود دارد که در این راستا سواستفاده و دخالت‌هایی را انجام می‌دهند که چرخه اقتصاد مملکت ما به دلیل وجود همین انسان‌های نابابی است که به آن ورود پیدا کرده‌اند شرایط را این‌گونه رقم زده‌اند.

مدیر کل امور رفاهی زائرین استانداری خراسان رضوی ادامه داد: ما باید به شرایط به وجود آمده نگاه خاصی داشته باشیم تا برای گردشگر برنامه‌ریزی داشته باشیم و طراحی سفر انجام دهیم که اگر این کار انجام شود قطعا می‌توانیم زمینه برند‌سازی را عملیاتی کنیم که بهترین ایام هم همین نوروز است.

فروزان بیان کرد: ما سعی کردیم در اجرای طرح مبدا تا مبدا‌ و دو هلدینگ که در این راستا به ما کمک می‌کند برنامه‌ریزی سفر زائرین به از ایران و جهان به مشهد را داریم تا امید است درکنار زیارت امام رضا(ع) و دیدن نقاط گردشگری برایشان پک‌های زیارتی سوغاتی با برند مشهد‌الرضا(ع) ارائه دهیم.

در ادامه این نشست مدیرکل امور فرهنگی زیارت استانداری خراسان رضوی گفت: در سند توسعه کیفی و کمی زیارت، برآورد مالی حضور زائرین در مشهد حدود 9000 میلیارد تومان است که از این رقم حدود 2000 میلیارد تومان صرف خرید سوغات می‌شود، اما این سوغات، سوغاتی نیست که مدنظر ما باشد، بلکه کالاهایی است که از چین و سایر کشورها وارد می‎شود.

سیدحمید موسوی بیان کرد: آن چه از مشهد انتظار می‌رود به نام سوغات برده شود همان چیزی است که به عنوان رهیاد از آن یاد می‌شود که بهره معنوی و فرهنگی داشته باشد اما این اتفاق متاسفانه اتفاق نیفتاده است.

وی اظهار کرد: چیزی حدود 20 ملیت به استان ما می‌آیند که هرکدام سلیقه و انتخابی دارند که نباید نادیده گرفته شود اما باید یادبود امام رضا(ع) را با آن‌ها بفرستیم. در حوزه داخلی این موضوع باید همین را ایجاد کنیم. ما حدود 20 بازار در مشهد را شناسایی کردیم که مربوط به سوغات است که در آن کالا و صنایع دستی به فروش می‌رسد و تلاش می‌کنیم این اتفاق بیشتر بیافتد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری ایکنا خراسان رضوی سوغات زائر گردشگر استانداری خراسان رضوی قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۶۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کامران قاسم‌پور کجای ماجراست؟

 

 به گزارش تابناک، اگر حسن یزدانی کتفش را جراحی نکرده بود، شاید او هم همراه با رحمان عموزاد و امیرحسین زارع، می‌توانست زمستان سال گذشته حضورش در سومین المپیک متوالی خود را قطعی کند.
 

در سال المپیک، چرخه انتخابی تیم ملی با تغییرات نسبتاً زیادی در مقایسه با چرخه مسابقات جهانی سال‌های اخیر دنبال شد که مهم‎‌ترینِ آن، ورود زودهنگام عنوان‌داران جهان به چرخه و تعیین تکلیف زودتر آن‌ها برای حضور در پاریس بود.

حسن یزدانی، اما در بازگشت از بازی‌های آسیایی کتفش را به تیغ جراحی سپرد، علیرضا دبیر همان وقت با بیان این مطلب که ورزش ایران کمتر جراحی کتف موفق داشته، تلویحاً به این نکته اشاره داشت که پیش از حضور در المپیک، باید وضعیت کتف رکورددار مدال در کشتی ایران مشخص شود و سپس بار دیگر به عضویت تیم ملی درآید. کشتی‌گیری که هیچ وقت از مسابقه انتخابی فرار نکرده و شهامت رویارویی با هر حریفی را داشته است. این بار چرخه انتخابی تیم ملی در وزن ۸۶ کیلوگرم در غیاب یزدانی تا مسابقات قهرمانی آسیا دنبال شد.

یزدانی اگر جراحی هم نکرده بود، مجوز غیبت در مسابقات قهرمانی کشور را به واسطه نقره جهانی و طلای بازی‌های آسیایی‌اش داشت، اما باید همراه با نفر اول کشور که هادی وفایی‌پور بود به زاگرب می‌رفت که این اتفاق رخ نداد و باتوجه به سوابق درخشان، شرایط ویژه‌ای برای او در چرخه المپیک لحاظ شد.

در واقع در ۸۶ کیلوگرم هرچند وفایی‌پور کشتی‌گیر حاضر در صحنه بوده و در تورنمنت یاشاردوغو طلا و در قهرمانی آسیا هم برنز این وزن را گرفت، اما همه چیزِ این وزن، منوط به بازگشت یزدانی به صحنه بود.

حالا رفته رفته بعد از پایان دوره نقاهت و کار‌های فیزیوتراپی و آب‌درمانی، حسن یزدانی آماده بازگشت به تمرینات کشتی است و با مرور فن استارت کار را زده و بعد از انصراف در اردوی جاری تیم ملی، فیلمی از مرور فن ساده‌اش با مهدی یگانه جعفری که البته چند سالی هست از کشتی فاصله گرفته و به جرگه مربیان پیوسته و سه وزن هم پایین‌تر از وزن حسن یزدانی است، از خود در فضای مجازی منتشر کرد. فیلمی که براساس آن هرگز نمی‌شد درمورد وضعیت کتفش اظهارنظر کرد.

روز گذشته (یکشنبه) فدراسیون کشتی شرایط انتخاب ملی‌پوش ۸۶ کیلوگرم را به این شرح اعلام کرد: «با توجه به اینکه رقابت‌های رنکینگ مجارستان آخرین میدان جدی است که ۵۰ روز پیش از المپیک پاریس برگزار می‌شود، آقای حسن یزدانی که ۹ ماه به دلیل عمل جراحی سنگین بر روی کتف از میادین دور بوده، به تنهایی به مسابقات اعزام خواهد شد و در صورتی که ایشان از سلامت بدنی و آمادگی جسمانی لازم جهت حضور در مسابقات برخوردار باشد و این موضوع مورد تأیید کادر فنی نیز قرار بگیرد، ایشان ملی پوش ایران در وزن ۸۶ کیلوگرم به جهت حضور در المپیک پاریس خواهد بود.»

بنابراین برخلاف گمانه قبلی که او و کامران قاسم‌پور هر دو به تورنمنت مجارستان اعزام می‌شوند، تأکید شد که حسن یزدانی «به تنهایی» عازم بوداپست می‌شود، مسابقه‌ای که جدای از کیفیت و کمیت، از این حیث برای کشتی ایران اهمیت دارد که آیا کتف جراحی شده یزدانی، بار دیگر او را در مسابقات رسمی همراهی خواهد کرد و این کشتی‌گیر که تا پیش از این صرفاً مقابل حریف آمریکایی کم می‌آورد و برابر سایر رقبای جهانی مشکلی نداشت، می‌تواند حالا که تیلور نیست، طلای المپیک را از آنِ خود و کشتی ایران کند؟

طبق چرخه اعلام شده، می‌شود پیش‌بینی کرد که کامران قاسم‌پور منتظر تعیین تکلیف حسن یزدانی است، او که حضور در مسابقات جهانی و بازی‌های آسیایی سال ۲۰۲۳ را از دست داد، ظاهرا تمرکز اصلی‌اش روی این موضوع است که سال ۲۰۲۴ را حتما با مدال پشت سر بگذارد.

با توجه به آن چیزی که در چرخه عنوان شده، کامران قاسم‌پور اگر در ۸۶ کیلوگرم به تورنمنت برود، شانس حضور در وزن ۹۲ کیلوگرم را به کل از دست خواهد داد چرا که برای همه کشتی‌گیران مدعی و عنوان‌دار صرفاً محک در دو وزن در سال المپیک لحاظ شده بود و قاسم‌پور نمی‌تواند بعد از دوم شدن در چرخه ۹۷ کیلوگرم، خودش را در ۸۶ کیلوگرم نیز محک بزند و اگر حضور ناموفقی داشت آن وقت با نفر اول چرخه ۹۲ کیلوگرم که امیرحسین فیروزپور است، مصاف انتخابی داده و در صورت بردن این حریف جوان، راهی مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی شود.

در چرخه اعلام شده اخیر وزن ۸۶ کیلوگرم، بدون اسم بردن از کامران قاسم‌پور، در بند دوم عنوان شده: «در صورتی که شرایط درج شده در بند یک حاصل نشود، کادر فنی به اقتضای شرایط موجود، تصمیمات جدیدی در مورد انتخاب ملی‌پوش این وزن اتخاذ می‌نماید.»

بنابراین، کامران قاسم‌پور در صورتی که کتف حسن یزدانی جواب ندهد، می‌تواند ملی‌پوش ۸۶ کیلوگرم شود، این بند مستتر در چرخه اعلام شده اخیر است و باید دید در نهایت در این وزن چه اتفاقی رخ خواهد داد.

چیزی که مسلم است، اینکه کشتی ایران با شرایط جدید وزن ۸۶ کیلوگرم دنیا که دیوید تیلور به عنوان مدعی اصلی‌اش که پنج بار حسن یزدانی را شکست داده، در آن غیبت دارد، باید به دنبال کسب نشان طلای المپیک باشد؛ چه با حسن یزدانی و چه با کامران قاسم‌پور؛ دو قهرمان جهان که هر کدام قابلیت‌های خاص خود را داشته و از جمله برترین‌های کشتی جهان هستند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • اعزام ۲۵۵ زائر از فرودگاه بندرعباس به سرزمین وحی
  • کامران قاسم‌پور کجای ماجراست؟
  • اعزام ۱۴ هزار خوزستانی زائر اولی به مشهد در دولت سیزدهم
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • ۱۲۷۰ زائر زنجانی به حج تمتع اعزام می‌شوند
  • امدادرسانی به گردشگر گرفتار در پل خدا آفرین بازفت
  • دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!
  • نقل، سوغات معروف شهر ارومیه
  • خراسان رضوی بیش از ۹ هزار زائر حج تمتع آماده اعزام دارد
  • جذب ۵۰۰ هزار گردشگر به چشمه مرغاب