Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@14:45:45 GMT

برندسازی در سوغات/ لزوم توجه به چرم حلال

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۵۸۵۷۰

برندسازی در سوغات/ لزوم توجه به چرم حلال

رئیس پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی مشهد گفت: به طور خلاصه اگر ما بتوانیم برند سازی را در سوغات در نظر بگیریم می‌توانیم در دو سیکل مجزا آن را تعریف کنیم. بحث برندسازی را ما از یک مطالعه پایه نسبت به شناخت وضع موجود و ترجیحات گردشگر، همچنین مطلوبیتی که نسبت به انواع و اقسام کالاها کسب می‌کنند که در طول زمان عموما تغییر پیدا می‌کند، برداشت کردیم؛ چیزی که در حال حاضر کمتر در صنعت گردشگری به آن توجه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، هادی رفیعی در نشست زیارت نوروزی تحت عنوان سوغات در زنجیره گردشگری در سازمان مرکزی جهاد دانشگاهی مشهد بیان کرد: برند یک نام و یک لوگو نیست بلکه مجموعه ویژگی‌های فیزیکی محصول، خدمات به همراه آن و باورها و انتظاراتی است که در مورد آن وجود دارد. بر همین اساس ایجاد برند در صنعت سوغات باید داری یک پیشینه علمی باشد تا این بحث را پایه‌ریزی کرده و بتواند از جایگاه ویژه‌ای برخوردار باشد.

وی گفت: برند سازی یک سیکل ابتدا با شناخت وضع موجود و تجزیه تحلیل آن شروع می‌شود و در ادامه با توسعه برند با هرم برند ختم می‌شود.

این پژوهشگر گفت: هرم برندسازی که عمدتاً در مرحله دوم به آن پرداخته می‌شود در ۵-۶ سوال کلیدی قابل تحلیل است. این که گردشگر چه چیزی می‌خواهد بخرد و هدفش از خرید چیست، سوغاتی که قرار است خریده شود از دید مخاطبانش چگونه به نظر می‌رسد و ویژگی‌های برجسته آن نسبت به رقبا چیست و در انتها همان ویژگی‌ها و ماهیت اصلی محصول است.

رفیعی افزود: به طور خلاصه اگر بخواهیم در بحث برند سازی سوغات به ویژه از نظر کالاها حرکت کنیم باید به این سوال‌های کلیدی به شکل علمی و حرفه‌ای پاسخ دهیم. به عبارتی دیگر از تحلیل و مطالعه پایه و رقبا شروع کنیم و حوزه را پوشش دهیم.

وی گفت: برند مقصد و شهر مشهد که شهر زیارتی بارگاه مطهر رضوی است از یک برند خاص و ویژه برخوردار است. این‌که محصولات و کالاهای تولیدی چقدر می‌توانند خود را با این ماهیت بسیار کلیدی منطبق کنند یعنی آن روایتی که قرار است این محصولات به عنوان رهاورد به مقصد خود ببرند و نمادی از بحث‌های فرهنگی آن منطقه باشند بسیار کلیدی است.

رئیس پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی مشهد گفت: ما دو برند را که یکی مربوط به شهر جهانی گوهرسنگ‌ها است در یک نگاه برنامه‌ریزی توسط دستگاه‌های مسئول برای این شهر در نظر گرفتیم که البته این موضوع جای کار برای کالاهای خود دارد و ما باید میدانی یا بازاری با این نام در سطح مشهد داشته باشیم و به شکل حرفه‌ای بتوانیم آن را پی بگیریم.

رفیعی بیان کرد: در خصوص چرم حلال هم به عنوان یک برند مقصد جا دارد شهر مشهد از این ویژگی برخوردار باشد چرا که به ویژه در ارتباط با گردشگران خارجی و عرب این جای کار دارد.

رئیس پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی مشهد گفت: جا دارد محصولاتی مانند صنایع دستی، چرم حلال و گوهر سنگ‌ها ارتباطشان را با پوشاک بالا ببرند زیرا پوشاک سهم ۴۰-۵۰ درصدی در سبد گردشگران دارد. تلاقی تولیدات صنایع دستی با پوشاک می‌تواند هم سهم صنایع دستی را بالا بیاورد و هم به سوغات به عنوان سوغات دارای عقبه فرهنگی کمک کند. فعالیت‌هایی که پژوهشکده گردشگری به فراخور زمان‌های مختلف در نظر دارد در قالب نشست‌های مختلف برگزار کند.

این پژوهشگر گفت: بحث امروز مرتبط با سوغات است آن‌چه گردشگر از مشهد با خودش می‌برد. این بحث سوغات به عنوان یک رهاورد که گردشگران به شهر خود می‌برند دارای مسائل و چالش‌های مختلفی است.

وی بیان کرد: از گردش مالی کل شهر که زائران دارند یعنی حدود ۱۸-۲۰ هزار میلیارد تومان، حدود ۲-۳ هزار میلیارد تومان گردش مالی بخش سوغات است.

این پژوهشگر گفت: آمار مختلفی در خصوص سهم و جایگاه کالاهای وارداتی در سبد سوغات گردشگران وجود دارد. سهم کالاهای داخل حدود ۵۵-۶۰ درصد است و کالاهای وارداتی اعم از چینی نزدیک ۴۵-۵۰ درصد این سبد هزینه را تشکیل می‌دهد.

رفیعی ادامه داد: سهم صنایع دستی کمتر از ۱۰ درصد هزینه گردشگران است که عمدتاً به علت بالا بودن هزینه ایست که صنایع دستی در سبد هزینه‌ها دارد.

وی گفت: سوغات به‌طور کلی حدود ۱۷ درصد از سبد کل گردشگران را شامل می‌شود که جایگاه قابل توجهی در اقتصاد گردشگری مشهد را نشان می‌دهد.

این پژوهشگر گفت: اصلی ترین کالاهایی که گردشگران از شهر مشهد می‌خرند به لحاظ فراوانی و تعداد خرید در رتبه اول آبنبات و نقل و نبات، مرتبه دوم زعفران و زرشک و مرتبه سوم پوشاک و پارچه است. ولی اگر از لحاظ ریالی و ارزش در نظر بگیریم پوشاک و محصولات چرمی در مرتبه اول هستند و پس از آن محصولات خوراکی و صنایع دستی قرار می‌گیرند.

رفیعی بیان کرد: آن‌چه مسئله سوغات را برای ما دارای اهمیت کرده‌است به‌ویژه از منظر عقبه‌ای که قرار است سوغات از آن شهر به مقصد گردشگران به همراه ببرد، نه از جنبه اقتصادی بلکه از جنبه اثرگذاری و محتوی و یادمانی که سوغات به همراه می‌برد.

وی افزود: یکی از آسیب‌هایی که در صنعت سوغات مشهد احساس می‌شود بحث داستان تجربه شده و روایت است که اغلب سوغات‌ها فاقد آن هستند و لذا کالایی که گردشگر از مشهد با خودش می‌برد فاقد این داستان و روایت است که نشان نمی‌دهد این از شهری مانند مشهد یا استان خراسان آمده است.

این پژوهشگر گفت: عمده ترین مسائل و چالش‌هایی که ما در مسئله سوغات با آن مواجه هستیم نبود برندهای معتبر، نبود برنامه‌ریزی منسجم، نبود تنوع در تولید با توجه به ترجیحات و عدم توجه به مقصد شهر مشهد است.

رفیعی بیان کرد: در واقع اگر بخواهیم در سه مسئله کلیدی صنعت سوغات را آسیب شناسی کنیم بحث برندسازی به عنوان یکی از بحث‌هایی است که همچنان مطرح است و جای کار دارد.

وی افزود: بحث دوم عدم توجه صنعت سوغات به خواسته‌های گردشگران است. اگر می‌بینیم که سهم کالاهای وارداتی از هزینه‌های گردشگر ۴۵ درصد است این به خاطر عدم شناخت واحدهای تولید ما نسبت به ذائقه و ترجیحات زائران و گردشگران است که نیاز به بازبینی دارد و بخش خصوصی باید این قسمت را داشته باشد هرچند نیازمند حمایت بخش‌های دولتی است.

این پژوهشگر گفت: بحث آخر که بحث بسیار مهم و کلیدی است عدم توجه به مشهد و خراسان در کالاهای سوغاتی است که عموماً سوغاتی که در شهر مشهد به شهرهای دیگر با خود برده می‌شود فاقد این عقبه است.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آبنبات زعفران سوغاتي منطقه خراسان رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۸۵۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غفلت ایران از سریلانکا بازار نفت آن را از ایران گرفت و به عربستان سپرد / لزوم توجه ایران به خلیج فارس در جاده نوین ابریشم

کارشناس مسائل بین الملل گفت: اگر بتوانیم ظرفیت‌های موجود در خلیج فارس را به عنوان بخشی از گردنبند مروارید در جاده ابریشم شکوفا کنیم؛ روابط تجاری ما و سریلانکا افزایش پیدا خواهد کرد.

 گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، نرگس عبدلی- آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان پنجم اردیبهشت، پس از سفر رسمی ۲ روزه به سه شهر اسلام‌آباد، لاهور و کراچی پاکستان، به دعوت رسمی همتای خود و همچنین به منظور حضور در مراسم افتتاح ابرپروژه چند منظوره سد و نیروگاه اومااویا، صبح چهارشنبه وارد سریلانکا شد و مورد استقبال نخست وزیر این کشور قرار گرفت. سفر آیت‌الله رئیسی به سریلانکا، ۱۶ سال پس از آخرین سفر یک رئیس‌جمهور ایران به سریلانکا انجام شد.

 سید محمدعلی رئیس الساداتی، کارشناس مسائل بین الملل، در رابطه با این سفر در گفتگویی با خبرنگار دانشجو گفت:سابقا رابطه تجاری بین ایران و سریلانکا در حوزه فروش نفت برقرار بود. پالایشگاه‌هایی در سریلانکا وجود داشت که خوراک آن‌ها نفت ایران بود و همانطور که مستحضر هستید اساساً پالایشگاه‌ها، ماشین آلات، دستگاه‌ها و سازمان تقطیر در پالایشگاه‌ها بر اساس ماده اولیه (نفت) شکل می‌گیرد. ولی متاسفانه به دلیل اینکه طی سال‌های اخیر از فروش نفت خام به سریلانکا غفلت شد؛ کم کم عربستان در این حوزه جایگزین ایران شد. اما با توجه به مشکلاتی که اسلام‌گرایی افراطی و وهابیت در سریلانکا به وجود آورد رفته رفته چهره عربستان در سریلانکا مخدوش شد.

 اما موضع گیری‌های ایران در برابر اسلام افراطی همچنین حمایت از حکومت مرکزی سریلانکا در برابر گروه بودایی افراطی ببر‌های تامیل در داخل سریلانکا، باعث شد روابط خوبی در دوره‌های قبلی بین دولت جمهوری اسلامی و دولت سریلانکا شکل بگیرد.

 علاوه بر این اگر ما بتوانیم ظرفیت‌های موجود در خلیج فارس را به عنوان بخشی از پازل گردنبند مروارید و بخشی از پازل جاده ابریشم شکوفا کنیم، قطعاً روابط اقتصادی ما و سریلانکا افزایش پیدا خواهد کرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • لزوم توجه به موضوع پیشگیری از جرم در سطح استان
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • لزوم تأمین منابع مالی برای تکمیل پروژه‌های آبرسانی به مشهد مقدس
  • لزوم برندسازی محصولات برای جلوگیری از خام فروشی در مازندران
  • غفلت ایران از سریلانکا بازار نفت آن را از ایران گرفت و به عربستان سپرد / لزوم توجه ایران به خلیج فارس در جاده نوین ابریشم
  • لزوم توجه جدی به بزرگسالان اتیسم / برگزاری سومین رویداد «هم‌مسیر اتیسم»
  • نقل، سوغات معروف شهر ارومیه
  • لزوم توجه به پیوست فرهنگی و رسانه‌ای جهت اجرای شعار سال
  • لزوم افزایش فرهنگ‌سازی جهت تفکیک زباله از مبدا
  • شهر اسلامی را با درآمد حلال اداره می‌کنیم/ مسئله اصفهان‌ستیزی باید در سطوح عالی دنبال شود