Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-29@08:50:13 GMT

الگوی خرید سوغات در مشهد فراموش شده است

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۴۹۴۰۴

الگوی خرید سوغات در مشهد فراموش شده است

به گزارش ایکنا مهدی یک پسر، دبیر جشنواره هنر رضوان، شامگاه 26 فروردین در دومین نشست تخصصی جشنواره هنر رضوان در نگارخانه رضوان گفت: برخی از شرایط بازار نالان هستند و در حوزه تولیدات صنفی یعنی گرافیک با مشکل مواجه هستیم.

وی افزود: اما اگر فرض کنیم مجموعه اتفاقات سال های اخیر راه حلی پیش روی ما گذاشته چرا که شاخه هایی از طراحی گرافیک است که کمتر دیده شده و شاید ما به عنوان جامعه طراحان گرافیک در حوزه سیاست عمومی مساله اصلی ندانیم و من محدود کردن شاخه های گرافیک را یکی از این علت ها می دانم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنر گرافیک باید از حالت سنتی خارج شود
دبیر جشنواره هنر رضوان ادامه داد: همیشه در حوزه هنر گرافیک خیلی سنتی و رایج فکر می کردیم و این هنر را محدود به جلدآرایی و پوستر و صفحه آرایی می شمردیم که حتی در دوسالانه های ملی شاهد این مطلب هستیم.

وی ادامه داد: از نقش گسترده گرافیک در ابعاد مختلف زندگی مردم غافل بودیم. شاید پیدا کردن زمینه های دیگر مانند فضای مجازی و به چالش کشیدن فضای هنری موثر بوده اما باید گفت که کمبود نیروی انسانی حوزه طراحی و تغییر مدل نیازهای جامعه و ارتقای سطح بالاتر از مبانی زیباشناسی و همچنین انتظار بیشتر جامعه از جامعه طراحان فراتر از روند حوزه طراحی در این امر دخیل است.

دبیر جشنواره هنر رضوان گفت:مباحث روزمره مثل شعار محسوب می شود و من از برخورد شعاری با مسائل دوری می کنم اما آن چیزی که گرافیک را به زندگی مردم می برد، باید احیا شود و بیش از حد تزئین به عنوان زیباسازی منازل بلکه بخشی از زندگی مردم باید باشد.

یک پسر گفت: طراحان گرافیکی نقششان در اتفاقات اجتماعی و اتفاقات هویت ساز و تمدن ساز تاثیرگذار است؛ لذا مهم است که چگونه اتفاقات زندگی هنری را به خانه های مردم ببریم.

وی عنوان کرد: جشنواره هنر رضوان یک مقدمه برای این امر است و سرفصل اصلی و مهمترین هدف جشنواره این است که بتوانیم گرافیک و ظرفیت های آن را به زندگی مردم گسیل دهیم.

دبیر جشنواره هنر رضوان با اشاره به ضرورت هویت بخشی به هنر گرافیک اظهار کرد: نگاه جدید و روح زنده به محصولات که مورد استفاده است بدهیم. همواره با پوشاک سروکار داریم اما چرا نباید نقوش البسه با دیدگاه وطنی و متناسب با فرهنگ ایرانی همراه باشد؟ ما از ظرفیت هنرهای نگارگری و گرافیکی برخورداریم اما چرا در ظروف چینی از نقوش ایتالیایی استفاده می کنیم؟ چرا در کالاهای ایرانی که استفاده می کنیم به هویت بصری آن توجه نمی کنیم؟

یک پسر با اشاره به اینکه بخشی از رونق تولید رونق بصری است، تصریح کرد: این یک توجیه اقتصادی جدی است و رویکردهای تجاری در سراسر جهان همواره دنبال هویت بصری ملی هستند و سیاستگذاران در این حوزه به این امر مهم توجه دارند.

وی ادامه داد: ساده ترین وجه این حوزه در بخش بسته بندی است؛ مخصوصا در حوزه صادرات بسته بندی ما هویت ایرانی را نشان نمی دهد اما ما می بینیم کالاهایی که به ویژه از ژاپن وارد می شود، خیلی هویت خود را نشان می دهد تا بتواند از پشتوانه فرهنگی خود دفاع کند.

دبیر جشنواره هنر رضوان گفت: یک شاخه دیگر هم مثال عینی حوزه سوغات زیارت است. در مشهد بالغ بر سه الی چهار هزار میلیارد تومان سوغات عرضه می شود و بیش از 75 درصد سود حاصل از عرضه سوغات در جیب چینی ها می رود.

وی با بیان اینکه حتی الگوی خرید سوغات در مشهد رو به فراموشی است، افزود: امروز کمتر زعفران و زرشک به عنوان سوغات مشهد شناخته می شود و بیشترین خرید سوغات زائران بر اساس آمار پوشاک، کفش و اسباب بازی است و حتی برخی از مسافران با دید یک تیر و دو نشان، علاوه بر سفر مایحتاج عمومی زندگی خود را نیز از مشهد خریداری می کنند؛ در حقیقت در این زمینه نگاه فرهنگی و اقتصادی نداشته و نتوانسته ایم الگو و شاخص بصری داشته باشیم و پاسخ جدی به این نیاز جامعه بدهیم.

یک پسر اضافه کرد: کارخانجات نساجی طرح وطنی ندارند و در محوصلاتشان کمترین استفاده را از آرایه های ایرانی اسلامی در لباس ها می بینیم. این در حالی است که بر اساس تجربه یک بازار جدی و پرتقاضایی برای جامعه طراحان وجود دارد.

وی گفت: جشنواره هنر رضوان در سال اول بر اساس یک سیاست مشخص با عملکرد محدود است تا تکلیف هنرمند مشخص باشد و هم سنجش آثار سهل تر خواهد بود.

یک پسر با بیان اینکه جشنواره هنر رضوان برای هویت بخشی به ظاهر محصولات سبک زندگی طراحی شده، گفت: با تعریف روش هایی که در حوزه طراحی دنبال می شود اتفاقی را رقم بزنیم که در حوزه محصولات فرهنگی شاهد نگاه تازه محصولات باشیم؛ در واقع این جشنواره تلاشی است برای آشنایی بیشتر هنرمندان با نمادهای موجود در تزئینات حرم مطهر رضوی و کاربردی کردن آن ها در تزئین اسباب زندگی.

وی افزود: جشنواره در سال اول برگزاری است و نیازمند همراهی اقشار مختلف جامعه طراح است و با بخش های مختلفی در حیطه سوغات فرهنگی زائر مواجه هستیم مانند بحث پوشاک، اسباب بازی، زیورآلات شخصی و... .

یک پسر با بیان اینکه فراخوان جشنواره در زمستان 97 به صورت رسمی منتشر شد و تا 15 خرداد سال 98 فرصت دریافت آثار است، اظهارکرد: طبیعتا برای گسترش و تبیین بهتر موضوع جشنواره برای جامعه هنرمندان کارگاه هایی در سطح کشور، دانشگاه ها و مراکز فنی حرفه ای پیش بینی شده که از ابتدای سال در شهرهای مختلف برگزار می شود.

جشنواره هنر رضوان در سه بخش اصلی نقشی برای زندگی، زینت تحصیل و در جست و جوی هویت تشکیل خواهد شد که در بخش اول طراحی آرایه برای تزئین «محصولات کاربردی» شامل جانماز و سجاده، نگین و زیورآلات، روسری زنانه، تیشرت مردانه، بلوز کودکانه، مجموعه کاسه بشقاب و لیوان و تابلو نقش برجسته است که شرکت در این بخش منوط به ارائه حداقل یک پیکر نما از میان اشیا فوق است.

در بخش دوم طراحی« آرایه» برای تزئین مجموعه نوشت افزار شامل مجموعه کامل جلد دفتر و دفترچه یادداشت، بدنه کلاسور و جامدادی و یک هدیه متناسب با طرح و مخاطب به انتخاب طراح است که برای شرکت در این طرح می بایست اثر ارسالی در برگیرنده مجموعه کامل فوق الذکر برای یکی از گروه های بززگسال یا کودک و نوجوان باشد همچنین به کار گیری کاراکترهای انسانی و نمادهای معماری حرم رضوی( گنبد، گلدسته، سقاخانه و ...) همراه با منابع جشنواره برای گروه کودک و نوجوان آزاد است و در بخش سوم طراحی «آرایه» برای تزئین« بسته بندی محصولات نان قدس رضوی» شامل: گرافیک بسته بندی محصولات پذیرایی براساس مشخصات ارائه شده در بخش شیوه نامه جشنواره است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان رضوی فرهنگی سوغات قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۴۹۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مأموریت ویژه جامعه قرآنی ارتقای ظرفیت‌های معنوی کشور است

به گزارش خبرنگار مهر، ساسان زارع معاون هماهنگ کننده قرارگاه بقیه الله در یازدهمین همایش سراسری مسؤولان جوامع فرهنگی قرآنی عصر که در مجتمع یاوران مهدی قم برگزار شد با اشاره به مواجه مستقیم جمهوری اسلامی ایران با رژیم صهیونیستی ابراز کرد: در این مواجهه غول‌های تکنولوژی دنیا در حوزه پدافند در مقابل ما قرار گرفتند و یک جنگ تمدنی در حوزه تسلیحات نظامی شکل گرفت.

وی با اشاره به دلیل این که طرف مقابل مغلوب شد، اظهار کرد: یک بار کشورهای عربی جمع شدند تا کوچک‌ترین ضربه‌ای به اسرائیل بزنند؛ ولی با وجود این که تا بن دندان مسلح بودند و در زمان خود هیچ کسری تسلیحاتی نداشتند ولی شکست خورده جنگ را ترک کردند ولی دلیل اینکه امروز این پیروزی رقم خورد این بود که الگوی تهیه تسلیحات نظامی ما بومی بود.

معاون هماهنگ کننده قرارگاه بقیه الله با بیان اینکه وقتی کشوری یک اسلحه تولید می‌کند توان مقابله با آن را هم دارد، گفت: آن چیزی که امروز باعث شد که طرف مقابل مقهور و مغلوب شود این بود که با تسلیحات و تکنولوژی روبرو شد که هیچ اطلاعی از آن نداشت.

وی با بیان اینکه مشکل آمریکا با حاج قاسم این بود که با الگوی تصمیم گیری او آشنا نبودند و آن را نمی‌شناختند، گفت: هر ایده جدید حکمرانی که متولد می‌شود باید بتواند ساختارهای مخصوص به خود را گسترش دهد و سبک زندگی مختص خود را شکل دهد و اگر این کار را نکنند شکست می‌خورد.

زارع با بیان اینکه اگر ما نتوانیم ساختارهای زندگی برخاسته از ایده مرکزی ولایت فقیه و مردم سالاری دینی را شکل دهیم این ایده به تحقق نخواهد رسید، گفت: ما نمی‌توانیم یک سیستم غربی را وارد کشور کنیم و برداشت نهایی ما تمدن اسلامی باشد؛ بنابراین اگر ما نتوانیم ساختارهای بومی مبتنی بر مردم سالاری دینی را شکل دهیم هیچ گاه تمدن نوین اسلامی شکل نخواهد گرفت.

وی موفقیت موشکی ایران در مواجهه با اسرائیل را نمونه کوچکی از بلوغ مردم سالاری دینی در حوزه امنیتی و تسلیحاتی دانست و گفت: وقتی تکنولوژی غرب را وارد می‌کنیم در حقیقت فکر، ارزش و چارچوب‌های فرهنگی آن کشور را وارد کرده ایم و همین مشکل ما با رژیم پهلوی بود.

معاون هماهنگ کننده قرارگاه بقیه الله با بیان اینکه این نکته تمدنی در دیگر حوزه‌ها هم باید شکل بگیرد، گفت: مقام معظم رهبری در دیدار با دهه هشتادی‌ها به آنها فرمودند که شما ایران را در قله تمدن دنیا خواهید دید و در جای دیگر فرمودند این تمدن شکل نخواهد گرفت مگر با کشور مستقل، پیشرفته، معنوی و الهام بخش.

وی مأموریت ویژه جامعه قرآنی عصر را ارتقای ظرفیت‌های معنوی جامعه بر مبنای ترویج انس با قرآن دانست و گفت: الگوی تمدنی مردم سالاری دینی با حضور و نقش آفرینی مردم مؤمن به وجود آمده است و این حضور باید به صورت پر رنگ تر ادامه پیدا کند.

زارع با بیان اینکه با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری به دو دلیل باید الگوی عمل در گام دوم انقلاب تغییر کند و یک حرکت عمومی شکل بگیرد، افزود: دلیل اول اینکه مسائل گام دوم انقلاب از جنس فرهنگی و غیر ملموس است و دلیل دوم اینکه حرکت‌های فرهنگی و نرم نیاز به استمرار و امتداد اجتماعی و اتخاذ یک سبک زندگی مجاهدانه دارد.

وی با بیان اینکه یک تمدن به صورت تدریجی شکل می‌گیرد و به اوج می‌رسد گفت: هر چه تعداد جلسات خانگی بیشتر شود جامعه اسلامی‌تر می‌شود و نباید از این کار خسته شویم بلکه باید به این فعالیت خود ادامه دهیم و نتایج آن را بعدها ببینیم.

کد خبر 6089237 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • جدایی برگزاری بخش ملی و بین الملل جشنواره فیلم رضوان
  • اثر نمایشی «۴۴۴» از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور راه یافت
  • مهم‌ترین نکته جشنواره امام رضا(ع) امسال، حضور میدانی است/ جشنواره فیلم رضوان به برکت جشنواره امام رضا(ع) برگزار می‌شود
  • برگزاری نخستین جشنواره "فیلم رضوان" نوآوری این دوره از جشنواره امام رضا (ع) است
  • دانشگاه علوم پزشکی مشهد، میزبان جشنواره شهید مطهری
  • فیلم سینمایی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود/ برگزاری نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان
  • نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی رضوان آبان ماه برگزار می‌شود
  • نقل، سوغات معروف شهر ارومیه
  • نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان برگزار می‌شود 
  • مأموریت ویژه جامعه قرآنی ارتقای ظرفیت‌های معنوی کشور است