Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی از ورود نمادهای شهر مشهد به بازار سوغات این شهر خبر داد.

به گزارش قدس آنلاین، ابوالفضل مکرمی‌فر در نشست خبری دهمین نمایشگاه سراسری صنایع‌دستی کشور که در سالن اجتماعات اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری برگزار شد، گفت: دهمین نمایشگاه  سراسری صنایع‌دستی و هنرهای سنتی پنجشنبه سوم مرداد ماه ساعت ۱۸ با حضور معاون رئیس جمهور افتتاح می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان رضوی با بیان اینکه کارهای مقدماتی  برای برگزاری این نمایشگاه از چهار ماه پیش آغاز شده است، بیان کرد: این نمایشگاه از سوم تا هفتم مرداد ماه از ساعت ۱۷ تا ۲۴ در مساحتی به‌وسعت ۲ هزار و ۲۰۰ متر با ۱۸۸ غرفه و ۲۵۰ مشارکت‌کننده برپا می‌شود.

وی بیان کرد: در این نمایشگاه از ۲۸ استان کشور و ۲۸ شهرستان خراسان رضوی حضور دارند.

مکرمی‌فر با اشاره به‌شعار سال و اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: صنایع‌دستی با توجه به‌اینکه همه موادش اصل و غیروارداتی است و در هر جا امکان تولیدش وجود دارد، ارزش افزوده بالایی دارد به‌همین دلیل می‌تواند در بحث اقتصاد مقاومتی و رونق تولید کمک کند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان رضوی عنوان کرد: تولید صنایع‌دستی به‌فضای زیادی نیاز ندارد و جزو آیین‌های بومی، فرهنگ و هویت ما است، مردم کشور رغبت زیادی به‌خرید صنایع‌دستی کشور دارند.

وی خاطرنشان کرد: در خصوص آثار تاریخی ایران در بین کشورهای دنیا رتبه دهم و در خصوص آثار طبیعی در رتبه پنجم را داریم اما در خصوص صنایع در رتبه‌بندی قرار نداریم، همچنین در زمینه تنوع در صنایع‌دستی هم ردیف هند و چین هستیم و حدود ۳۶۰  رشته داریم.

مکرمی‌فر ادامه داد: ظرفیت‌هایی که در  زمینه صنایع‌دستی مشهد و استان وجود دارد بسیار متعدد، مهم و حتی برخی از این ظرفیت‌ها جهانی هستند، از جمله عنوان شهر گوهر سنگ‌ها در سال ۲۰۱۷ به‌مشهد داده شد و قرار شد ساختمان برای گوهر سنگ‌ها بنا شود که در هفته دولت کنگ‌زنی می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان رضوی افزود: مکان این ساختمان در وکیل‌آباد و در مکان قبلی میراث فرهنگی است، در این خیابان به متراژ ۲ هزار و ۲۰۰ متر ساخته می‌شود، سعی می‌کنیم بین ۱۶ تا ۱۸ ماه این ساختمان ساخته شود.

وی با بیان اینکه مشهد در صنایع چرم و چوب به خودکفایی رسیده است به‌طوری که محصولات این صنایع را صادر می‌کنیم، گفت: ۸ هزار و ۴۰۰ نفر در صنایع‌دستی تحت پوشش ما قرار دارند و از میراث فرهنگی پروانه دریافت کرده‌اند.

مکرمی‌فر اضافه کرد: در سال جاری براساس درخواست‌های رسیده، این تعداد به ۸ هزار  و ۶۳۴ نفر می‌رسد، در بحث اشتغال‌زایی در صنایع‌دستی در سال ۹۷، ۲ هزار و ۶۰۲ بوده که پیش‌بینی ما این است که امسال ۲۶۰ نفر به این تعداد اضافه شوند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان رضوی ادامه داد: در سال ۹۷ جهت حمایت هنرمندان ۱۰ میلیارد و ۵۶۰ میلیون تومان تسهیلات با بهره کم به‌هنرمندان صنایع‌دستی داده شد و برای سال جاری پیش‌بینی ما یک میلیارد و۱۸۰ میلیون تومان است.

وی در خصوص نمادسازی برای شهر مشهد گفت: طراحی این برندها برای حرم امام رضا(ع)، فردوسی، مکان‌های تاریخی و مساجد آمده شده است، برای ورود این نمادها به‌بازار به دنبال یک سرمایه‌گذار هستیم.

مکرمی‌فر ادامه داد: با آستان قدس نیز در بحث اشیا قدیمی، برپایی نمایشگاه مشترک و کارهایی از این دست هفته گذشته تفاهم‌نامه‌ای امضا کردیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان رضوی ادامه داد: با توجه به اینکه صنایع‌دستی استان در زمینه بسته‌بندی با مشکل مواجهه بود با دانشگاه هنر تهران برای طراحی بسته‌بندی مناسب صنایع‌دستی تفاهم‌نامه‌ای امضا شد.

در سه ماهه نخست سال جاری ۹۵۰ هزار دلار صادرات صنایع‌دستی داشته‌ایم

در ادامه این جلسه معاون صنایع‌دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: سال گذشته خراسان رضوی ۶۵ میلیون دلار صادرات صنایع‌دستی داشته و در سه ماهه نخست سال جاری ۹۵۰ هزار دلار صادرات داشته‌ایم که این رقم جدا از سوغات چمدانی است.

محمد مطیع در رابطه با دهمین نمایشگاه سراسری صنایع‌دستی و هنرهای سنتی بیان کرد: هر ساله این نمایشگاه همراه با نمایشگاه لوستر برگزار می‌شد، اما با توجه به اینکه نمایشگاه کالای ایرانی برگزار می‌شود و صنایع‌دستی هم کاملا ایرانی است، قرار شد همزمان با این نمایشگاه برگزار شود.

وی در رابطه با معرفی سوغات مخصوص مشهد بیان کرد: ۶ رشته برای معرفی شدن به‌عنوان سوغات مشهد انتخاب شده است که بیشتر در زمینه سنگ هرکاره و حکاکی رو سنگ است.

معاون صنایع‌دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان رضوی عنوان کرد: روستای بساک به‌عنوان روستای ملی معرفی شد و مراسم این انتخاب چند وقت پیش گرفته شد، به‌زودی نیز شهر ملی را معرفی می‌کنیم و مراسم این موضوع را نیز می‌گیریم.

مطیع از آغاز به‌کار مدرسه پسرانه هنرهای ایرانی اسلام در مشهد خبر داد و گفت: طبق تفاهم‌نامه ما با آموزش‌وپرورش قرار است تجهیزات و اساتید این مدرسه را تامین کنیم و از ابتدای مهر این مدرسه در چهار رشته صنایع‌دستی با محوریت گوهرسنگ‌ها فعالیت خود را آغاز کند.

وی با بیان اینکه در خراسان رضوی حدود دو هزار اثر تاریخی شناسایی شده است، اظهار کرد: مدرسه عابدزاده نیز یکی از همین آثار است که در حال حاضر به‌دلیل اینکه اختلاف ارتفاع داشتیم قرار شد طراح این اختلاف ارتفاع را رفع کنند.

معاون صنایع‌دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان رضوی در خصوص بیمه هنرمندان صنایع‌دستی گفت: طبق قوانین مشخص شده این بیمه کسانی را شامل می‌شود که براساس آن ۲۵۰ نفر سهمیه خراسان بود که همه این سهمیه بیمه شدند و در سال جاری نیز ۱۲۲ نفر بیمه می‌شوند.

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: میراث فرهنگی نمادهای مشهد سوغات مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۱۲۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارگ کریم خانی میزبان صنایع دستی وهنر‌های سنتی فارس شد

محمد ثابت اقلیدی در مراسمی که با حضور دکتر مریم جلالی معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی و به منظور واگذاری تعدادی از اتاق‌های ارگ کریم خانی شیراز به پیشکسوتان و اساتید صنایع دستی و هنر‌های سنتی این استان برگزار شد گفت: در راستای حمایت، توسعه، ترویج و آموزش صنایع دستی این اقدام صورت گرفته است. مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس افزود: در حال حاضر ۵ اتاق از ارگ کریم خانی به اساتید درای نشان درجه یک صنایع دستی اختصاص یافته است.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس تاکید کرد: چنانچه صنایع دستی حمایت شوند زمینه برای توسعه اقتصاد و اشتغال فراهم خواهد شد.

ثابت اقلیدی از مهمترین اهداف چنین اقدامی را گردهمایی هنرمندان در یک مکان و معرفی آن‌ها تولیدات فاخرشان به بازدیدکنندگان و گردشگران عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه ارگ کریم خانی یکی از جاذبه‌های اصلی و پربازدید کننده‌ترین گردشگری شیراز است حضور هنرمندان صنایع دستی در این مکان تاثیر به سزایی در معرفی و عرضه محصولات صنایع دستی فاخر استان دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری، اقتصاد زیارت و گوهرسنگ‌ها در اکسپو‭۲۰۲۴ تهران 
  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌دستی استان سمنان به ۱۹ باب افزایش یافت
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • ارگ کریم خانی میزبان صنایع دستی وهنر‌های سنتی فارس شد
  • کاروانسرای ینگی‌امام به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود