Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@11:51:09 GMT

سنگ سرپانتین، سوغات ویژه مشهد

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۶۱۹۳۲

سنگ سرپانتین، سوغات ویژه مشهد

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، علی قناویزچی رئیس اداره کل هماهنگی دستگاه‌های اجرایی شهرداری مشهد با اشاره به زعفران و زرشک به عنوان سوغات مشهد گفت: این در حالی است که بهترین نوع سنگ هرکاره از معدن مشهد استخراج می‌شود و می‌توان به عنوان سوغات از آن بهره برد.

او با بیان اینکه توسعه این صنعت می‌تواند بستر مناسبی را برای ایجاد شبکه¬ای هدفمند جهت مدیریت چرخه تولید صنایع¬دستی و سوغات شهر فراهم نماید افزود: وجود مواد اولیه سنگ سرپانتین (معدن) در مشهد، تعداد زیاد کارگاه تولید مصنوعات سنگ هرکاره و هنرمندان این بخش و روایت امام رضا (ع) در عیون اخبار الرضا (ع) در خصوص سنگ هرکاره، این ضرورت را به وجود آورده است که مصنوعات این سنگ در سبد سوغات زائر قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رئیس اداره کل هماهنگی دستگاه‌های اجرایی شهرداری مشهد ادامه داد: سنگ تراشی از جمله فعالیت‌های هنری مشهد و استان خراسان رضوی است که سابقه‌ای به درازای ۱۴ قرن دارد و بیش از ۲۰۰ سال استفاده از ظروفش قدمت دارد، همچنین وجود کوه‌های مناسب در اطراف مشهد، سبب شده است صنعتگران حکاکی روی سنگ، همواره مواد اولیه مورد نیاز خود را در دسترس داشته باشند، اما بی توجهی به این صنعت و عدم آگاهی جامعه از این سنگ که برای سلامتیشان مفید است موجب شده استفاده از این سنگ در آشپزخانه‌های مردم کاهش چشمگیری داشته باشد.

قناویزچی بیان کرد: در حال حاضر ۵۰۰ هنرمند سنگ تراش در حدود ۱۰۰ کارگاه این سنگ را با طرح‌ها و قالب‌های مختلف به بازار عرضه می‌کنند به گونه‌ای که برای او. لین بار در طول تاریخ، مشبک کاری سنگ‌های هرکاره توسط استاد سنگتراش مشهدی صورت گرفت و موجب رونق بیشتر بازار این سنگ شده است.

او با اشاره به اینکه سنگ هرکاره اولین نشان استاندارد ملی، نشان ملی، مهر اصالت یونسکو و نشان جغرافیا را دارد؛ تصریح کرد: این سنگ املاح بدن را به دلیل وجود آهن و منیزیم تأمین می‌کند و در برابر باران‌های اسیدی مقاوم است و از بین نمی‌رود.

مدیر کل هماهنگی دستگاه‌های اجرایی شهرداری مشهد تولید متنوع از سنگ هرکاره با قلم زنی و مشبک کاری روی آن را عاملی در جهت افزایش فروش، توسعه اشتغال، انسجام در فضای صنعتی و فراهم آوری ظرفیت صادرات دانست و تاکید کرد: با شناسایی هنرمندان این حوزه، آشنا کردن مردم به ویژه نسل امروز با سنگ هرکاره، تبلیغات، آگاه سازی جامعه نسبت به خواص این سنگ برای سلامتی و علاوه بر ابجاد بازار فروش در داخل، می‌تواند بازار‌هایی خارج از مشهد شکل بگیرد.

قناویزچی اظهار کرد: این سنگ در سایر استان‌ها نیز استخراج می‌شود، ولی هیچ کدام از این معادن سنگ‌هایی به مرغوبیت سرپانتین‌های موجود در معدن مشهد نداشته اند، از این رو باید این سنگ برای مشهد به عنوان یک هویت و یکی از سوغاتی‌های این شهر شناخته شود.

او با بیان اینکه با توسعه صنعت سنگ سرپانتین افزایش اشتغال صورت می‌گیرد؛ افزود: با توسعه این صنعت علاوه بر بازار فروش در داخل بستر صادرات صنایع دستی سنگ هرکاره فراهم می‌شود.

رئیس اداره کل هماهنگی دستگاه‌های اجرایی شهرداری مشهد ادامه داد: این اداره در راستای دستیابی به اهداف توسعه پایدار با ایجاد این شبکه به دنبال دستیابی به اهدافی، چون آشناسازی گردشگران، زائرین و مجاورین بارگاه ملکوتی حضرت رضا (ع) نسبت به فرهنگ و هویت شهری از طریق صنایع¬دستی و سوغات به عنوان کالایی ملموس است و همچنین به دنبال افزایش بهره¬گیری ارتباط میان عناصر عینی موجود در مقصد سفر و ابعاد ذهنی ادراک شده است.

قناویزچی با اشاره به برگزاری اولین رویداد سنگ هرکاره در ایستگاه‌های قطار شهری مشهد ادامه داد: به همین منظور شهرداری مشهد به عنوان معین اقتصادی اولین رویداد سنگ سرپانتین به منظور حمایت از فعالیت‌های تولیدی بخش خصوصی، رونق بیشتر صنعت سنگ تراشی و گران شدن این صنعت، آثار هنرمندان صنعت سنگ تراشی را در ایستگاه‌های قطار شهری به نمایش می‌گذارد.

او تصریح کرد: در اولین گام، آثار کارگاه‌های تولید مصنوعات سنگ سرپانتین با همکاری شرکت بهره برداری قطار شهری مشهد، در ۳۸ ویترین و غرفه‌های موجود در ایستگاه‌های قطار شهری به نمایش گذاشته شده است.

انتهای پیام//ف. ح

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آثار هنری سوغات مشهد زائران رضوی سنگ تراش قطار شهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۶۱۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرن بیست و یکم قرن گردشگری

صدای ایران/حميد سعادتی-بر اساس گزارش سازمان جهانی گردشگری، صنعت گردشگری در حال تبدیل شدن به بزرگترین و پرسودترین صنعت در سطح جهان است. در حال حاضر، 11٪ به تولید ناخالص داخلی (GDP)، 10٪ در اشتغال، 5٪ به صادرات، و 5٪به سرمایه گذاری جهانی کمک می کند.

رشد سریع صنعت گردشگری بسیاری از کارشناسان را بر آن داشته است تا قرن بیست و یکم را قرن گردشگری بدانند.

از منظر اقتصادی، گردشگری بین المللی درآمد قابل توجهی برای کشورها ایجاد می کند. توسعه گردشگری نقش مهمی در تشویق سرمایه گذاری زیرساختی، تامین درآمد دولت و ایجاد فرصت های شغلی مستقیم و غیرمستقیم در سراسر جهان ایفا می کند.

کشورهای پیشرفته و توسعه یافته اکنون اهمیت اقتصادی گردشگری را درک می کنند. آنها به دلیل هزینه های اولیه ای که گردشگران برای خدمات مصرفی انجام می دهند، آن را یک منبع مالی می دانند. در نهایت این امر به رشد و توسعه اقتصادی کمک می کند.

با این حال، برای کشورهای در حال توسعه، توسعه گردشگری می تواند چالش هایی مانند نرخ بالای بیکاری، محدودیت منابع ارزی و اتکای بیش از حد به یک بخش اقتصادی را نیز به همراه داشته باشد.

اهمیت گردشگری از نظر تولید و اشتغال همواره مورد تاکید بوده است. در سطح جهانی، گردشگری 70% صادرات و30%صادرات خدمات را به خود اختصاص داده است. علاوه بر این، 10٪ به تولید ناخالص داخلی جهان (GDP) کمک می کند.

توسعه گردشگری منجر به رشد اقتصادی و اشتغال در مناطق مقصد می شود. همانطور که گردشگران تقاضای نهایی خود را برای محصولات افزایش می دهند، هم بخش های مرتبط با گردشگری و هم بخش های غیر گردشگری تولید را گسترش می دهند. در نتیجه رشد اقتصادی رخ می دهد و تقاضا برای نیروی کار نیز افزایش می یابد. رشد اقتصادی ناشی از ایجاد اشتغال به کاهش فقر و بهبود توزیع درآمد در جوامع کمک می کند.

شایان ذکر است که از هر ده شغل در سراسر جهان، یک شغل مربوط به گردشگری است. توسعه گردشگری به طور قابل توجهی بر تنوع اقتصادی تأثیر می گذارد و به دستیابی به اهداف اقتصادی در کشورها کمک می کند.

به طور خلاصه، گردشگری یک صنعت بزرگ جهانی است که درآمد قابل توجهی را برای کشورها به ارمغان می آورد. به عنوان یک محرک اقتصادی حیاتی عمل می کند، تنوع در فعالیت های اقتصادی را تقویت می کند و بستر مناسبی را برای دستیابی به اهداف اقتصادی فراهم می کند.

دیگر خبرها

  • پیگیری ویژه شورای شهر مشهد برای رفع کمبود پارکینگ اطراف حرم رضوی
  • نگاه ویژه شورای ششم به فعالیت‌های فرهنگی در مشهدالرضا
  • قرن بیست و یکم قرن گردشگری
  • هدف‌گذاری شورای ششم برای توسعه متوازن شهر مشهد
  • ۲ هزار و ۸۰۰ مددجوی سیستان‌وبلوچستان به اردو‌های زیارتی مشهد مقدس اعزام شدند
  • انتقال آب دریا به اصفهان روزهای خوشایندی برای زاینده‌رود رقم می‌زند
  • برپایی جشن «خدا قوت کارگر» در ورزشگاه امام رضا (ع) مشهد
  • نقل، سوغات معروف شهر ارومیه
  • جزئیات اقدامات منطقه هفت حوض برای توسعه گردشگری مشهد در ۱۴۰۳
  • به ظرفیت‌های خدمات‌رسانی مشهد به صورت ویژه پرداخته شود