Web Analytics Made Easy - Statcounter

قناویزچی گفت: با توجه به وجود افراد توانمند در حوزه عروسک سازی در مشهد، شناسایی ظرفیت های این حوزه می تواند ابزاری مناسب برای ترویج فرهنگ و هویت مشهد باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «علی قناویزچی» امروز دوشنبه (۱ دی) در جمع خبرنگاران با اشاره به گردش مالی سوغات زائر در خراسان رضوی؛ اظهار داشت: بر اساس نظر کارشناسان در سال 97 گردش مالی سوغات در خراسان رضوی بیش از ۲۵۰۰ میلیارد تومان و سهم چین و هند و دیگر كشور های خارجی از كالاهای سوغات در بازار مشهد تا 45 درصد بوده است که این نشان دهنده سهم پایین تولیدات ما در سبد سوغات زائر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیر کل هماهنگی دستگاههای اجرایی شهرداری مشهد افزود: با توجه به تولید مواد اولیه عروسک سازی در استان و همچنین استفاده از مواد اولیه بومی برای تولید عروسک، وجود نیروی اشتغال و حجم زیاد زائر در مشهد، عروسک سازی می تواند به عنوان یکی از سوغاتی های مشهد در سبد سوغات زائر قرار گیرد.

 

وی عروسک سازی را به عنوان یکی از تولیدات کارافرینان مشهدی با ارزش افزوده بالا؛ عنوان کرد و گفت: عروسک سازی در مشهد علاوه بر ایجاد فرصت برای تولید لشتغال در بحث اقتصاد با کیفی سازی آن می تواند علاوه بر اینکه به عنوان نماد فرهنگی و هویتی مشهد معرفی شود و عروسک هایی با نام و هویت مشهد برجسته شوند، ظرفیت صادرات به کشورهای دیگر را فراهم نماید.

 

قناویزچی بیان کرد: با توجه به اینکه عروسک سازی نیاز به زیرساخت و کارگاه ندارد و بسیاری از بانوان در منازل خود این کار را انجام می دهد می طلبد که تمام مجموعه ها در بحث کیفی سازی، تولید، مونتاژ و .... برای قرار گرفتن آن در سبد سوغات زائر و کمک به اقتصاد شهر مشهد ورود پیدا کنند و معین اقتصادی شهرداری مشهد نیز با ایجاد بازار فروش، ساماندهی و با نقش تسهیل گری، مشکلات کارآفرینان حوزه عروسک را مرتفع می سازد.

 

وی با بیان اینکه کارگاههای مختلفی در حوزه عروسک سازی با متریال و جنس های مختلف و با طرح های مختلف را شاهد هستیم؛ افزود: تاکنون 93 کارگاه در حوزه عروسک سازی در مشهد شناسایی شدند و از بیش از 30 کارگاه بازدید صورت گرفته است.

 

مدیر کل هماهنگی دستگاههای اجرایی شهرداری مشهد گفت: در بازدید صورت گرفته کارشناسان با برخی مشکلات کارافرینان که مهمترین آنها، گرانی موا د اولیه، بازار فروش، تهیه مواد اولیه، نامرغوب بودن مواد اولیه، نداشتن طرح برای ساخت عروسک، سود بسیار کم آن، عدم حمایت سازمان های متولی، نبود بازار عرضه مستقیم کالا، کپی برداری از نمونه خارجی و عدم ارائه تسهیلات از سازمان های متولی به کارافرینان این حوزه است؛ آشنا شدند.

 

وی افزود: در حوزه عروسک سازی ما با برخی مشکلات و معضلات مواجه هستیم که مهمترین آن این است که این حوزه، متولیان مختلفی چون سازمان میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی، سازمان صمت، کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی و مجموعه های دیگر دارد؛ همچنین ما با یک سری موضوعات فرهنگی و بحث هویت سازی این عروسک ها با تنوع زیاد خود را شاهد هستیم.

 

قناویزچی با بیان اینکه اکثر عروسک ها در بازار فروش به صورت کیسه ای و بدون بسته بندی به فرش می رسد؛ اظهار داشت: متاسفانه ما در بسیاری از بخش ها از جمله زعفران نیز با همین مشکل مواجه هستیم و این امر موجب شده که کالای ما با قیمت بسیار کمتری فروخته شود و خریدار ما با بسته بندی آن، محصول را به نام خود ثبت کند و با قیمت بسیار بالایی به فروش برساند لذا اگر سرمایه گذار در این زمینه حمایت کند، تولید کننده عروسک می تواند محصول خود را با نام خود و با قیمت خوبی به فروش برساند.

 

وی بیان کرد: در نمایشگاههای صنایع دستی و بازار هنر به وضوح می بینیم که اکثر غرفه ها به نحوی با موضوع و رشته عروسک سازی محصولات ارائه می کنند و این موضوع ما را برای ورود به این حوزه به عنوان سوغات زائر و برندسازی مشتاق کرد؛ تا فردی که به مشهد مشرف می شود در بازگشت عروسک ساخت هنرمندان مشهدی را به عنوان برند اصلی این شهر در سبد سوغات خود قرار دهد.

 

مدیر کل هماهنگی دستگاههای اجرایی شهرداری مشهد افزود: با توجه به این موضوع شناسایی نیازها، مسئله و ظرفیتی که در این حوزه وجود دارد و برنامه های فعالان این حوزه در اولویت کار ما قرار گرفت تا بر اساس نیاز، ظرفیت و برنامه های این فعالان، جلساتی با سازمان های مرتبط از جمله کانون پرورش فکری و کودکان و نوجوانان، سازمان صمت و میراث فرهنگی برای ارائه طرح و پیشنهاد برگزار کنیم.

 

وی با بیان اینکه برای توسعه حوزه عروسک سازی می توان اقدامات مختلفی انجام داد و سه طرح مد نظر ما است؛ گفت: ساخت همه عروسک هایی که تولید می شوند، ایجاد قصه و کتاب داستان در کنار عروسک هایی که ساخته می شوند و برپایی نمایشگاهی از تمام عروسک هایی که توسط کارافرینان در سطح شهر ساخته می شود در یک مکان خاص به صورت مقطعی سه طرح پیسنهادی ما است.

 

قناویزچی در خصوص طرح اول گفت: ساخت فیلم و انیمیشن عروسک های تولید شده به دلیل هزینه های بالا که نیاز به ورود دستگاههای دولتی است، شاید توجیه نداشته باشد و همچنین در خصوص طرح دوم با با انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و به نشر جلسه ای در این خصوص برگزار شده و با استقبال مواجه شده است و امیدواریم در این خصوص به نتایج مثبتی دست پیدا کنیم.

 

 

پایان پیام/648

منبع: شبستان

کلیدواژه: عروسک سازی اشتغالزایی حوزه عروسک سازی عروسک سازی شهرداری مشهد سبد سوغات سوغات زائر عروسک هایی مواد اولیه عروسک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۰۹۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورزش باستانی ترویج فرهنگ پهلوانی و جوانمردی

  کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • آموزش محور اصلی بازاریابی و تجاری‌سازی در صنایع دستی
  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود
  • نقاط حادثه‌خیز شهر قم اصلاح شود/ لزوم احداث پارکینگ مورد نیاز
  • آیت‌الله اعرافی: فرهنگ‌سازی در تغییر آمار تصادفات مؤثر است
  • استغاندار هرمزگان: نگران توسعه صنعتی هرمزگان هستیم
  • لزوم ایجاد فضای مناسب برای مشارکت مردم در تحقق شعار سال
  • ترویج اهدای عضو نیازمند فرهنگ سازی بیشتر است
  • مشارکت در ترویج فرهنگ مدیریت مصرف آب
  • لزوم افزایش فرهنگ‌سازی جهت تفکیک زباله از مبدا
  • ورزش باستانی ترویج فرهنگ پهلوانی و جوانمردی