Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، کرونا هر روز در حال جهش است، یک روز کرونای برزیلی، یک روز انگلیسی و حالا هم دلتا و مدل‌های مختلفی که ره‌آورد بی‌مبالاتی‌های عمومی، سوءمدیریت‌ها و عادی‌انگاری‌های مردمی است، امری که این روز‌ها سبب‌ساز حال ناخوش پایتخت معنوی ایران شده است.

آمار ابتلای و مرگ و میر ناشی از کرونا در موج پنجم این پاندمی هر روز در حال افزایش است و مشهد وضعیت وخیمی را می‌گذراند به طوری که به گفته امیرمسعود هاشمیان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، از پاندمی کرونا در مشهد عبور کرده‌ایم و به سونامی رسیده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاخت و تاز کرونا و افزایش مرگ و میر بیماران

کرونا می‌تازد و مردم و مسئولان نیز آن را همراهی می‌کنند چنانچه بر اساس آخرین آمارها، روزانه ۹۰۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های خراسان رضوی بستری می‌شوند.

اما مسئله مهم اینجاست تا زمانی که مردم به هشدار‌ها اهمیتی نمی‌دهند و علی‌رغم تأکیدات، برخی با بی‌مبالاتی در مکان‌های سربسته عزاداری می‌کنند و با وجود راه‌های بسته، حاضر به در خانه ماندن نیستند و تصاویر قطارشدن ماشین‌ها در جاده‌های شمالی کشور، زخمی می‌شود بر دل کادر خسته درمان، وضع به همین منوال ادامه دارد و باید گفت «این ره به ناکجا می‌رود!»


ستاد ملی مبارزه با کرونا از ۲۵ تا ۳۰ مرداد ماه را جز برای مشاغل گروه یک که لازم و ضروری هستند، تعطیل کرد تا مردم با در خانه ماندن از میزان تماسشان کاسته شده و کمتر در معرض بیماری قرار بگیرند. این امر به مسئولین فرودگاه‌ها و راه‌آهن و.. نیز ابلاغ و سبب کاهش پرواز‌ها به مشهد شد، اما متأسفانه در سفر‌های بین شهری اتفاقات دیگری افتاد!

پیش‌بینی چنین روزی را می‌کردیم / مردم متوجه خطر نیستند!

محمدحسین روشنک رئیس ستاد پویش‌های مردمی مقابله با کرونا با بیان این‌که در ماه‌های اخیر در کشور، به خصوص در خراسان رضوی و مشهد مقدس، کسی رعایت نکات بهداشتی را دنبال نکرده است، گفت: با توجه به عدم رعایت نکات بهداشتی شرایط کرونا قابل پیش‌بینی بود.

او افزود: در اسفند سال گذشته پیش‌بینی و طی اطلاعیه‌ای اعلام کردیم که اگر همین‌گونه پیش برویم، در مرداد ۱۴۰۰ موج شدیدی از کرونا در مشهد غوغا خواهد کرد و اگر به داد مشهد نرسید، در مرداد ماه ۱۴۰۰ شرایط از کنترل خارج می‌شود، اما متأسفانه توجهی نشد.

رئیس ستاد پویش‌های مردمی مقابله با کرونا با اشاره به بی‌توجهی مردم در رعایت نکات بهداشتی ادامه داد: می‌بایست آنچنان فرهنگ‌سازی و تبلیغات شود که خود مردم داوطلبانه در خانه بمانند نه اینکه با برخورد سلبی و جریمه بخواهیم خطر کرونا را نشان دهیم! مردم باید خطر کرونا را درک کنند که متأسفانه این اتفاق نیافتاده است.

بیشتر بخوانید

حال مشهد خوب نیست

روشنک بیان کرد: باید مردم آگاه شوند که نباید در تجمعات شرکت کنند، نباید در کنار هم باشند! چرا از ۴۸ ساعت قبل باید اعلام می‌شد که قرار است مسیر‌های بین شهری بسته شود؟ تا شاهد ازدحام مردم به ویژه مشهدی‌ها در جاده‌های شمالی کشور باشیم. باید جو را به گونه‌ای پیش برد که مردم درک کنند خطر کرونا از بمباران زمان جنگ بیشتر است.

او تصریح کرد: همه این موارد و تاخت و تاز کرونا و مرگ مردم نتیجه سوءمدیریت‌ها و عدم نظارت‌ها است، مقابله با کرونا باید با کمک مردم انجام شود و مردم را نیز باید تشکل‌ها، امام جمعه، هیئت‌ها، خیریه‌ها و … به میدان بیاورند چرا که برخورد‌های سلبی نتیجه‌ای ندارد.

اورژانس جوابگوی حجم بیمار نیست / از کمبود اکسیژن تا تخت و برانکارد

با وجود همه آنچه گفته شد، این روز‌ها شاهد افزایش روز افزون تعداد بیماران هستیم و به همان نسبت نیاز به دارو، اکسیژن و تخت هم افزایش می‌یابد چنانچه به گفته دکتر هاشمیان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اورژانس‌ها مملو از بیماران بدحال است، حجم بیماران به قدری زیاد است که هیچ اورژانسی جوابگوی این تعداد بیمار نیست، همچنین کمبود اکسیژن، تخت و برانکارد وجود دارد، اما چاره‌ای نیست و احتمالاً مردم از وضعیت اورژانس‌ها اطلاع دارند.


این تازه یک بخش ماجرا است چرا که بسیاری از مبتلایان به سبب کمبود تخت در خانه بستری می‌شوند و طبیعتاً تهیه دارو، اکسیژن و سِرُم به عهده خودشان و خانوادشان است و این امر این روز‌ها تصاویر ناخوشایندی از صف‌های تهیه دارو و … در داروخانه‌ها و دیگر مراکز به نمایش گذاشته است. مهر وضعیت را از دکتر جبرائیل موفق، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مشهد جویا شده است.

افزایش بیماران؛ کاهش اکسیژن

موفق معاون غذا و دارو مشهد در خصوص کمبود کپسول اکسیژن نیز گفت: با افزایش بیماران بستری مصرف اکسیژن نیز بالا می‌رود؛ ترجیح ما استفاده از اکسیژن مایع است که از طریق دستگاه‌های اکسیژن‌ساز تولید و وارد شبکه لوله کشی اکسیژن می‌شود و سرتخت بیمار استفاده می‌شود، اما با افزایش نیاز ناشی از تعدد بیماران، چون ظرفیت تولید هر دستگاه میزان مشخصی است، در ساعاتی از روز با افت فشار دستگاه‌های اکسیژن مواجه می‌شویم و در این شرایط مجبور به استفاده از کپسول هستیم.

او افزود: استفاده از کپسول برای کادر بیمارستان بسیار پرزحمت است؛ یک کپسول ۴۰ کیلویی نهایتأ دو روز جواب می‌دهد و جابجایی و پرکردن آن سخت است؛ با این حال با کمک استانداری و مردم و خیرین تعداد قابل توجهی کپسول خریداری شده و در اختیار بیمارستان‌ها گذاشته شده است، اما این افت و خیز‌ها ممکن است وجود داشته باشد.

منبع: مهر

انتهای پیام//م.ج

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا کمبود دارو کمبود اکسیژن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۶۹۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد

 به گزارش تابناک، سرپرست معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: «سیر درمان «ارس» تنها پلنگ باغ وحش مشهد با همکاری دامپزشکان و متخصصان در حال انجام است.»

دکتر جواد نباتی،  سرپرست معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: اواخر سال ۱۴۰۲، لنگش تداوم‌دار در دست این گونه ارزشمند مشاهده شد که علت آن تشنج ارس در ادامه بیماری عصبی اش تشخیص داده شد.

او ادامه داد: در عین حال گرفتن عکس از دست حیوان تحت بیهوشی در دستور کار قرار گرفت و طبق عکس اخذ شده، شکستگی دست چپ ارس مشاهده و توسط رادیولوژیست تایید شد.

سرپرست معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: با توجه به جوش خوردگی نسبی استخوان و وضعیت خاص حیوان با سابقه تشنج و نظر به طولانی بودن مدت عمل و مراقبت‌های خاص بعد از جراحی که ریسک بالایی دارد تلاش می‌شود تصمیم به این کار ناشی از خرد جمعی دامپزشکان تیم درمان باشد.

نباتی ادامه داد: هر تصمیمی چه عمل جراحی و چه ادامه حیات با این حال خطرات و ریسک‌های خودش را به همراه دارد.

«ارس» توله پلنگ ایرانی است در سال ۱۳۹۱ از متخلفان شکار و صید زنده‌گیری شد و در سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ بود که این گونه ارزشمند که همچنان تنها پلنگ باغ وحش مشهد است، به دلایل نامشخص دچار حملات تشنجی و عصبی شد.

پلنگ ۱۰ ساله ایرانی که آن زمان ۶ سال سن داشت، با حضور تیم تخصصی دامپزشکی و محیط زیست خراسان رضوی عکسبرداری‌های اولیه، سونوگرافی، معاینه کامل و نمونه برداری‌های مختلف شد و انجام ام. آر. آی نیز گام دوم تشخیص بیماری این پلنگ بود که صورت گرفت.

این گونه چندین سال است که سیر درمانش زیر نظر جدی دامپزشکان متخصص و دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد در جریان است.

ابهام در پرونده پزشکی این پلنگ جوان در باغ وحش مشهد، شرایط، محیط نگهداری و فضای زندگی گونه‌های جانوری در این مجموعه، مشکلات و ضعف‌های تغذیه و بهداشت محیط زیست جانوران در کنار غیراستاندارد بودن فضا و ضعف جدی مدیریت و کنترل سلامت گونه‌های مختلف بخشی از مشکلات مورد تاکید اساتید صاحبنظر و متخصصان حیات وحش در سال ۱۳۹۷ بود.

«پلنگ ایرانی» هم اکنون در لیست قرمز اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت (red list) طبقه‌بندی شده و در کنار «اردک سرسفید» جزو گونه‌های در معرض خطر یا (ENDANGERED) به شمار می‌رود.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • وضعیت دریاچه ارومیه برخلاف خوش‌بینی‌ها بحرانی است!
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • رسم مهمان‌نوازی مردم اهواز از مسافران + فیلم
  • مهار آتش در هتل محدوده میدان ولیعصر تهران و آخرین وضعیت مسافران آن
  • اقامت در مجموعه آب درمانی محلات ۵۷ درصد افزایش یافت
  • ایستگاه راه‌ آهن همدان کجاست؟
  • نقص فنی هواپیمای مشهد به تهران و پرواز با ۵۰۰ دقیقه تاخیر
  • نقل، سوغات معروف شهر ارومیه
  • پرواز مشهد به تهران هواپیمایی چابهار با تاخیر ۵۰۰ دقیقه ای انجام شد
  • پرواز مشهد به تهران با ۵۰۰ دقیقه تاخیر انجام شد